چگونه بوم کسب و کار عکاسی طراحی کنیم؟
بوم کسب و کار عکاسی؛ راه اندازی یک کسب و کار عکاسی موفق فقط شامل داشتن یک دوربین عکاسی و حس هنری نیست! شما به عنوان صاحب کسب و کار به بیزینس مدل عکاسی نیز نیاز دارید. بدون آموزش بیزینس مدل، کسب و کار شما هیچ پایه و اساسی نخواهد داشت.
ساختن بوم کسب و کار چندان دشوار نیست. در این مقاله نحوه ایجاد تمامی بخشهای اصلی یک بوم کسب و کار عکاسی (Photography Business Model) را آموزش میدهیم. از خلاصه عملیاتهای اجرایی گرفته تا تحلیلهای رقابتی.
یک خلاصه از اهداف خود در بوم کسب و کار عکاسی بنویسید
احتمالا در ماههای اخیر یا از روزی که دوربین عکاسی خریدهاید به فکر راه اندازی یک کسب و کار عکاسی هستید. در هر صورت، باید این افکار و آرزوها را با اهداف واقعی کسب و کار و اقدامات اساسی منطبق کنید.
تعریف اهداف، اولین و یکی از مهمترین بخشهای طراحی بوم کسب و کار عکاسی است. در این قسمت، باید به طور خلاصه جزئیات کسب و کار را روی کاغذ بیاورید. جزئیاتی مثل نام کسب و کار و چند خط خلاصه در مورد نقشهای که در ذهن دارید.
به طور کلی، هنگام ساختن بیزینس مدل عکاسی باید به دو بخش کلیدی توجه فراوانی داشته باشید: خلاصه ای از طرح های اجرایی و تعریف کسب و کار.
یک تعریف از کسب و کار خود بنویسید
بعد از اینکه خلاصه طرحهای اجرایی خود را نوشتید، بخش تعریف کسب و کار را باید تدوین کنید. این قسمت جایی است که ریز و درشت کسب و کار را باید روی کاغذ بیاورید.
یک بوم کسب و کار عکاسی موثر باید شامل اطلاعات زیر باشد:
تاریخچهای از کسب و کار
تاریخچه کسب و کار باید داستان منحصر به فرد شما را روایت کند. در این بخش باید دقیقا در مورد انگیزه خود برای کار کردن در حوزه عکاسی صحبت کنید.
با وارد کردن اطلاعات زیر در این قسمت، به بوم کسب و کار عکاسی خود رنگ و روح بدهید:
- ارتباط شخصی خود با شغل عکاسی
- تجربههای شخصی خود در این حوزه
- ریشههای کسب و کار خود و ارزشهایی که قصد دارید آنها را زنده نگه دارید
وقتی در مورد تاریخچه ارتباط خود با شغل عکاسی صحبت کنید، نه تنها مشتریان احتمالی را با اهداف خود آشنا میکنید، بلکه یک محتوای مناسب برای بخش “درباره ما” در وبسایت خود نیز خواهید داشت.
برای مثال، در این بخش میتوانید بنویسید که چگونه وارد حوزه عکاسی شدهاید و چقدر به این شغل علاقه دارید. همچنین در مورد مزیتهای کسب و کار خود در مقایسه با رقبا صحبت کنید. این باعث میشود مشتریان با دید ویژهای به کسب و کار شما توجه کنند.
ساختار کسب و کار
بوم کسب و کار عکاسی بدون داشتن ساختار کسب و کار ناقص است. برای تدوین ساختار کسب و کار خود، موارد زیر را در نظر بگیرید:
- نوع کسب و کار را تعیین کنید. مثلا مشخص کنید که کسب و کار شما شراکتی است یا شخصا صاحب کسب و کار هستید. وقتی در مورد نوع کسب و کار به طور کامل صحبت کنید، در مدیریت و طراحی ساختار لجستیک آن با دشواری کمتری مواجه خواهید شد.
- ساختار مدیریتی و عملیاتی را تعیین کنید: اکثر کسب و کارهای عکاسی شامل فقط یک یا دو نفر هستند. اما اگر قصد دارید افراد زیادی را استخدام کنید یا ساختار مدیریتی دقیق تری داشته باشید، حتما این قسمت را در بوم کسب و کار عکاسی خود بگنجانید. همچنین اشاره به جزئیات در مورد ساعتهای کاری و موقعیت مکانی استودیو عکاسی میتواند مفید باشد.
در اکثر مواقع، کسب و کارهای نوپا به مرور زمان با تغییرات عملیاتی متنوعی مواجه میشوند. اگر میخواهید کسب و کار شما دچار چنین مشکلی نشود، بهتر است از همین ابتدا ساختار کسب و کار را طراحی کنید. بدین شکل، موفقیت کسب و کار شما در بلند مدت تضمین خواهد شد.
محصولات و خدمات خود را در بوم کسب و کار عکاسی لیست بندی کنید
در مدل بوم کسب و کار عکاسی باید محصولات و خدمات عکاسی خود را به طور شفاف لیست کنید. این قسمت باید شامل موارد زیر باشد:
- نوع عکاسی: مشخص کنید که چه نوع عکاسی انجام میدهید. مثلا عکاسی تجاری، تبلیغاتی یا عکاسی کودک، آتلیه یا پرتره. تعیین کنید که قرار است معمولا از افراد به صورت تکی عکس بگیرید یا به صورت دسته جمعی. وقتی دقیقا مشخص کنید که قرار است در کدام بخش از صنعت عکاسی فعالیت کنید، ایجاد ساختار برای سایر المانهای بوم کسب و کار حول محور تعیین شده راحتتر خواهد بود.
- مدل قیمت گذاری: در بیزنس مدل عکاسی خود مشخص کنید که مدل قیمت گذاری شما بر اساس ساعت است یا تعداد عکسها؟ آیا برای ادیت تصاویر هم هزینه مجزا دریافت میکنید یا خیر؟ همچنین در این بخش باید به هزینهها و میزان بودجه خود اشاره کنید. هرچه در مورد مدل قیمتگذاری به جزئیات بپردازید، دقیقتر میتوانید درآمد عکاسی را پیش بینی کنید. مشتریان شما نیز به شکل شفاف تری میتوانند متوجه هزینههای عکاسی شوند.
وضعیت مالی خود را تحلیل کرده و یک گزارش از مخارج تهیه کنید
وقتی صحبت از برنامه ریزی مالی میشود، باید هرچه دقیق تر به جزئیات توجه کنید. بدین شکل، در بلند مدت نیاز کمتری به افزایش بودجه پیدا خواهید کرد و در محاسبه میانگین درآمد خود در آینده به مشکل برخورد نمیکنید.
برای برنامه ریزی دقیق مالی، موارد زیر را در مدل بوم کسب و کار عکاسی خود بگنجانید:
- مخارج: یک لیست از مخارج مورد نیاز برای راه اندازی کسب و کار تهیه کنید. این مخارج میتوانند شامل هزینه خرید تجهیزات عکاسی و سفارش کارت های تبلیغاتی باشد. بدین شکل، برای هزینههای غیرقابل پیش بینی آمادگی بیشتری خواهید داشت.
- سودهای آتی: برای اینکه بتوانید کسب و کار خود را زنده نگه دارید، طبیعتا میزان سود شما باید بیشتر از مخارج باشد. در نتیجه، پیشنهاد میشود سودهای احتمالی خود را محاسبه کنید و همراه با لیست مخارج در بوم کسب و کار خود قرار دهید. (به خصوص در سال اول). با انجام این محاسبات قادر خواهید بود به شکل بهینه بودجه بندی کنید و استراتژی خود را بر اساس تغییرات بودجه، تغییر دهید.
- ایجاد حساب بانکی مجزا: اکثر عکاسهای حرفهای ترجیح میدهند برای کسب و کار خود یک حساب بانکی مجزا داشته باشند. به شما هم پیشنهاد میشود حساب بانکی کاری خود را از حساب شخصی جدا کنید.
حوزه کاری و فضای رقابتی کسب و کار را بررسی و درک کنید
یکی از مهمترین بخشهای بوم کسب و کار عکاسی، تحلیل رقابتی است.
تحلیل فضای رقابتی عکاسی از چندین لحاظ دارای اهمیت است. با این روش شما نه تنها با خدمات و مدلهای قیمت گذاری رقبای خود آشنا میشوید، بلکه یاد میگیرید چطور از رقبا پیشی بگیرید.
در این بخش از بوم خود، بهتر است به تمامی سوالات زیر پاسخ دهید:
- در شهر/استان/کشور من چه تعداد عکاس در حال فعالیت هستند؟
- آیا به طور تخصصی در یک زمینه خاص عکاسی فعالیت میکنم؟
- مدلهای قیمت گذاری رقبا به چه شکل هستند؟
- استراتژی های بازاریابی رقبا چه هستند؟
- نقاط قوت رقبا چه هستند؟ در چه بخشهایی میتوانند کار خود را بهبود دهند؟
- مشتریان احتمالی من چه کسانی هستند و آیا ممکن است به سایر حوزههای عکاسی نیز جذب شوند؟
- چگونه میتوانم خدمات منحصر به فرد عکاسی ارائه دهم؟
قطعا سوالات بیشتری در مورد فضای رقابت هستند که باید به آنها پاسخ دهید. اما همین چند سوال میتواند برای شروع خوب باشد.
دوره طراحی بیزینس مدل
در این دوره با نحوه طراحی بوم کسب و کار (بیزینس مدل) آشنا خواهید شد
دوره عکاسی آتلیه
نحوه کسب درآمد از عکاسی آتلیه را به صورت حرفه ای در این دوره یاد بگیرید.
دوره عکاسی پرتره
دوره آموزش عکاسی پرتره فرصتی بی نظیر برای یادگیری تکنیک های تصویربرداری در فضای آتلیه و کسب درآمد از این طریق است.
دوره عکاسی کودک
عکاسی از کودک را به شکل حرفه ای یاد بگیرید و از عکاسی کودک به درآمد برسید
دوره عکاسی منظره (لنداسکیپ)
دوره آموزش عکاسی منظره و آشنایی با تکنیک های تصویربرداری حرفه ای لنداسکیپ
یک استراتژی فروش و بازاریابی طراحی کنید
بوم کسب و کار عکاسی شما باید حتما بر روی مبحث “رشد” تمرکز داشته باشد. یکی از پیش الزامات رشد، تعیین کردن جزئیات استراتژی بازاریابی برای خودتان است. تعیین این جزئیات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و بخش جدا ناپذیر بومهای قدرتمند محسوب میشود. به طور کلی، اگر میخواهید با نحوه جذب بیشترین تعداد مشتری آشنا شوید، ابتدا باید چندین استراتژی فروش را اجرا کنید.
در نگارش استراتژی فروش و بازاریابی، به موارد زیر توجه نمایید:
- بازاریابی رسانه اجتماعی: از آنجا که رسانههای اجتماعی شامل طیف وسیعی از ایدهها و اطلاعات هستند، طراحی بازاریابی رسانه اجتماعی بسیار مهم است. رزومه و سوابق کاری شما بهترین ابزارهای بازاریابی در رسانههای اجتماعی برای شما محسوب میشوند. پلتفرمهایی مثل اینستاگرام، لینکدین و تلگرام هم میتوانند بهترین کانالها برای معرفی حرفه شما باشند.
- بازاریابی ایمیلی: در مدل بوم کسب و کار عکاسی خود تعیین کنید که چطور میخواهید با بازاریابی ایمیلی، خودتان را به دیگران معرفی کنید. در اولین قدم بهتر است موضوع ایمیلها را تعیین کرده و مخاطبان هدف خود را برای ارسال ایمیل تبلیغاتی شناسایی کنید.
- سئو: بهینه سازی موتور جستجو (SEO)، یک استراتژی حیاتی است که به شما در جذب مشتریان به وب سایت کمک میکند. برای افزایش کیفیت محتوای سایت خود، باید تصمیم بگیرید که چه نوع کلمات کلیدی برای کسب و کار شما مفید هستند. سپس باید برای هر یک از کلمات کلیدی محتوای مناسب تهیه نمایید تا گوگل شما را به کاربران موردنظر معرفی کند.
یک ساختار عملیاتی و مدیریتی ایجاد کنید
این بخش از بوم کسب و کار عکاسی به شما این فرصت را میدهد تا ابتدا جزئیات سیستم گردش کار را تحلیل کنید و سپس در مورد نحوه مدیریت لجستیک عملیات های روزانه خود تصمیم بگیرید. بخش بزرگی از کسب و کار عکاسی شما احتمالا شامل عملیاتهای پسین و ادیت تصاویر قبل از تحویل است. بررسی کنید که فرایند ادیت پس از تصویربرداری تقریبا چقدر طول میکشد؟ تصاویر را چند روز بعد از عکاسی تحویل مشتری میدهید؟ مشتریها به چه روشهایی میتوانند هزینه هارا پرداخت کنند؟
بازار و مشتریان را در بوم کسب و کار عکاسی تحلیل کنید
تحلیل مشتری و بازار یکی از بخشهای جداناپذیر هر بوم کسب و کار عکاسی است. این نوع تحلیل به شما کمک میکند تا مقیاس بازار هدف را بررسی و تعریف کنید. برای انجام این کار، به سوالات زیر پاسخ دهید:
- مشتری ایده آل شما چه مشخصاتی دارد؟ محدوده سنی، جنسیت، موقعیت مکانی، منطقه جغرافیایی و نوع عکاسی موردنظر مشتریان خود را مشخص کنید.
- نیازهای مشتریان خود را تعیین کنید
- مشخص کنید که خدمات شما چگونه میتواند نیازهای مشتریان را رفع کند
- پتانسیل رشد حوزه کاری شما چقدر است؟ تعداد مشتریان احتمالی، درآمد ماهانه آنها و تعداد دفعاتی که به عکاسی نیاز پیدا میکنند را مشخص کنید.
یک تایم لاین و استراتژی خروج تدوین کنید
در بخش پایانی بیزینس مدل عکاسی خود باید یک تایم لاین برای اهدافی که قبلا تعیین کردهاید ایجاد کنید. توضیح دهید که چقدر طول میکشد تا به سود برسید یا چه زمانی نیاز به استخدام افراد پیدا میکنید. حتی باید به فکر روزهای بد هم باشید و از همین الان یک استراتژی خروج طراحی کنید. بعضی افراد وقتی در راه اندازی کسب و کار عکاسی شکست میخورند، دوست دارند کسب و کار خود را به یک سرمایه گذار بزرگتر بفروشند. بعضیها هم تمایل دارند کار را هر طور شده ادامه دهند و آن را به فرزندان خود منتقل کنند. در هر صورت، باید استراتژی خروج را به صورت مکتوب در بوم کسب و کار عکاسی وارد کنید.
بوم کسب و کار عکاسی را با کمک پروفسفر طراحی کنید!
اگر برای طراحی بوم کسب و کار عکاسی به کمک نیاز دارید، پیشنهاد میکنیم در یکی از دوره های عکاسی مجموعه پروفسفر شرکت کنید. در این دورهها نه تنها با عکاسی آشنا میشوید، بلکه یک بوم کسب و کار رایگان نیز برای شما طراحی خواهد شد. یکی دیگر از مزیتهای این دورهها، روانشناسی کسب و کار رایگان و معرفی به بازار کار است. همین الان در یکی از دورههای عکاسی آتلیه، کودک، منظره و پرتره شرکت کنید و فرصت طلایی تبدیل مهارت عکاسی به درآمد بالا را از دست ندهید!
دوره طراحی بیزینس مدل
در این دوره با نحوه طراحی بوم کسب و کار (بیزینس مدل) آشنا خواهید شد
دوره عکاسی آتلیه
نحوه کسب درآمد از عکاسی آتلیه را به صورت حرفه ای در این دوره یاد بگیرید.
دوره عکاسی پرتره
دوره آموزش عکاسی پرتره فرصتی بی نظیر برای یادگیری تکنیک های تصویربرداری در فضای آتلیه و کسب درآمد از این طریق است.
دوره عکاسی کودک
عکاسی از کودک را به شکل حرفه ای یاد بگیرید و از عکاسی کودک به درآمد برسید
دوره عکاسی منظره (لنداسکیپ)
دوره آموزش عکاسی منظره و آشنایی با تکنیک های تصویربرداری حرفه ای لنداسکیپ
برای دریافت مشاوره رایگان مهارت های درآمدزا، فرم زیر را تکمیل و ارسال نمایید
دیدگاهتان را بنویسید